Skaras skräll – vann efter jätterysare

Skara vann över H65 Höör i den första kvartsfinalen i slutspelet av handbollsligan för damer.

Slutresultatet blev 31–30 efter förlängning.

– Vi är oerhört starka i dag, så det är skönt, säger Skaras Sara Johansson i C more.

Skara, som slutade sexa i grundserien, ställdes på söndagen mot Höör på bortaplan. En tuff uppgift, hemmalaget slutade trea i grundserien.

Matchen blev ytterst dramatisk, trots att Skara tidigt skaffade sig en ledning med fem bollar. I halvtid hade det krympt till ledning med 12–8.

Kvitterade i matchens sista sekund

Andra halvlek var jämn. Skaras Sara Johansson satte flera bollar, totalt sju mål i matchen.

– Det är hetsigt, mycket smällar och det löps hit och dit, det är sjukt roligt att spela, säger hon i C more.

Med dryga minuten kvar satte Höörs Johanna Östblom 21–20 till hemmalaget. Med fem sekunder kvar slarvade man emellertid i Höör och Julia Ehn snodde bollen enkelt, och satte 21–21 med en sekund kvar. Förlängning väntade och dramatiken höll i sig.

– Vi kände att vi har varit här förut och spelat förlängningar, vi har rutin på det så det det kändes lugnt, säger Sara Johanssonn

Med en minut kvar ledde Höör med 30–29, men Ewelina Ström kvitterade för Skara.

”Vi är oerhört starka”

Höör tog ut målvakten för att sätta segerbollen, men Skaras målvakt Lärke Sörensen räddade avslutet och Ewelina Ström kunde sätta segermålet till 31–30 i öppet mål.

– Vi är oerhört starka i dag, så det är skönt, säger Sara Johansson.