Spanien slog ut favoriten Frankrike i EM-semin. Foto: Bildbyrån

Favoriten Frankrike förlorade – Spanien till final

Det blev förlust för de regerande världsmästarna Frankrike mot Spanien med 23-27 i den första semifinalen i handbolls-EM. Spanien tog tidigt ledningen i matchen och körde bitvis över fransmännen.

– De låter inte fransmännen göra mål, säger SVT:s expert Magnus Grahn.

Historien talade för Frankrike som inför matchen hade 15 raka vinster i mästerskapssammanhang och ansågs som guldfavoriten, vilket Spanien ville ändra på.

Spanjorerna satte gasen i botten och fransmännen lyckades inte hänga med. Efter första halvlek ledde Spanien med 15-9 och fransmännen verkade smått chockade över hur hårt pressade de blev.

I andra halvlek grinade Frankrikes storstjärna Mem illa och klev sedan av och satte sig på bänken, där han satt kvar resten av matchen. Detta gjorde det ännu tuffare för fransmännen som med dryga kvarten kvar låg under med 14-23.

Sen forcering

Men då vaknade fransmännen till ordentligt och gjorde sex raka mål vilket gjorde att det blev en nagelbitare. Men Raul Entrerrios satte spiken i kistan när han skickade in bollen och det stod 25-21 med mindre än tre minuter kvar.

”Fantastiskt försvar”

SVT:s expert Magnus Grahn var imponerad av Spaniens sätt att spela:

–  Daniel Sarimento styrde det spanska laget på ett föredömligt sätt som gjorde fransmännen vilsna i sitt försvarsspel och andramålvakten Corrales har överträffat sig själv.