Ulrika Olsson i semifinalen mellan Skuru och Lugi 2019. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Skyttedrottningen Ulrika Olsson gör comeback – klar för Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Ulrika Olsson har SM-final och proffsäventyr på meritlistan.

Nu gör hon comeback i division 2-laget Hammarby.

– Det ska bli kul att kasta lite boll igen och se vad som händer, säger hon till klubbens hemsida.

Det var efter fjolårets uttåg i kvartsfinal med SHE-laget Västerås som Ulrika Olsson valde att avsluta elitkarriären. Men nu gör hon alltså comeback på handbollsplanen.

Redan på lördag debuterar Olsson när Hammarby möter Tyresö i division 2 Öst.

– Ulrika är givetvis ett riktigt bra tillskott. Det ska bli spännande att få ta del av hennes erfarenheter under några matcher med start på lördag, säger tränaren John Lindvall.

– Jag är väldigt glad över att vi kan fortsätta visa att vi menar allvar med vår satsning på damlaget.

Olsson har spelat SM-final med Skuru, vunnit både skytteligan och assistligan i elitserien samt varit proffs i norska topplaget Vipers Kristiansand. Hon berättar att det är tränare Lindvall som ligger bakom hennes beslut att spela handboll igen.

– En ihärdig tränare i John har frågat om jag inte ska komma ner och spela lite. Sedan är det kul att Hammarby är en förening med ambitioner och att damlaget vill klättra uppåt, säger Olsson.

Hammarby ligger fyra i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.