Ljubomir Vranjes EM-äventyr är över. Foto: Bildbyrån

Vranjes Slovenien utslaget – Spanien till final

Uppdaterad
Publicerad

En försenad semifinal mellan Spanien och Slovenien skulle vaska fram en finalmotståndare till Kroatien. Då visade spanjorerna klass och avfärdade Ljubomir Vranjes Slovenien med 34-32.
Men trots uttåget hyllas den svenske tränaren.
– Han gör underverk för oss,, säger slovenen Jure Dolenec.

Efter det gastkramande dramat i den första semifinalen mellan Norge och Kroatien blev den andra semifinalen uppskjuten med en kvart.

Femton minuter var också den tid det tog innan Spanien skaffat ett bra grepp kring Slovenien. Från 8-8 drog Spanien sakta men säkert ifrån och vid halvtid hade spanjorerna 20-15 med sig in i paus.

Spanien gick på snabb attack

I första halvlek var det inte något av lagen som prioriterade försvarsspelet framför anfall och samma sak gällde i andra.

Ljubomir Vranjes Slovenien försökte att komma igen men så fort man närmade sig växlade spanjorerna upp tempot. Genomgående gjorde Slovenien snygga och väl genomarbetade mål medan Spanien gick på snabb attack och fick fler kontringar.

I slutet blev det däremot spännande på riktigt. Spanien låg i fyramålsledning men gav praktiskt taget bort bollen två gånger om vilket ledde till ställningen 32-30 med tre minuter kvar på klockan.

Slovenien närmade sig

Minuten senare hade Spanein ett nytt anfall och då kom nästa misstag. Stegfel och helt plötsligt var det 33-32 och Vranjes manade på sina mannar för allt vad han kunde.

Men närmare än nära kom inte Slovenien. Spanien tog sista chansen att sätta spiken i kistan och satte dit 34-32 vilket blev slutresultatet.

Men trots uttåget får tränaren Ljubomir Vranjes allt annat än kritik från en av sina spelare.

– Självklart har han kommit in med energi. Vi har inte spelat bra senaste 1,5 året men med ny energi och motivation spelar vi bättre. Han är en annan typ av coach än vi är vana vid, han gör underverk för oss, säger slovenen Jure Dolenec om Vranjes.

HÖJDPUNKTER: Kroatien till EM-final – efter dubbel förlängningsdrama

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kroatiens spelare jublar efter den säkrade finalplatsen i handbolls-EM. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer