Skurus Ellen Voutilainen och Daniela de Jong i kamp med Sävehofs Jamina Roberts, som togs hårt under den första SM-finalen (bäst av fem). Foto: Bildbyrån

Skuru tog hem första SM-finalen på bortaplan

Skuru vann den första SM-finalen mot Sävehof med 29-27 på bortaplan i Partille Arena. Det var Skuru som förde matchen även om Sävehof ständigt kom tillbaka.

Laget firade med ringdans efter ett första steg mot att försvara guldet.

– Vi spelade bra och försvaret höll hela vägen. Vi pratade i förväg om att lita på det vi kan och vi har slagit Sävehof här förut, säger en av matchvinnarna Alexandra Bjärrenholt till C More.

Laura Jensen reducerade 20-21 en bit in i andra halvleken och då hade Sävehof krympt ett fyramålsunderläge och var på allvar på väg in i matchen – men Skuru kunde rycka igen.

”Kommer att vara revanschsugna”

Alexandra Bjärrenholt snodde åt sig bollen efter slarvigt anfallsspel av Sävehof och trots hård uppvaktning av Jamina Roberts kunde hon springa över hela planen och lägga in 25-21 med 13 minuter kvar.

En dubbelutvisning, där Bjärrenholt var en av spelarna efter att skott i ansiktet på målvakten Wilma Kroon Andersson, gjorde att Sävehof kunde krypa närmare och man kom så nära som 25-26 innan Skuru återigen ryckte.

– Vi kan vara vara mer ”på” men det är inte omöjligt att vinna i Eriksdalshallen på fredag. Vi kommer att vara revanschsugna, säger Sävehofs danske tränare Rasmus Overby.