Foto: Bildbyrån.

Spelare i SHE-lag tog droger på lagfest

Uppdaterad
Publicerad

En spelare i ett lag i handbollens högstaliga, SHE, använde droger under en lagfest.

Klubben kallar händelsen för allvarlig, men vill inte berätta om spelaren blir kvar.

– Vi som förening måste ta stort ansvar i detta, säger ordföranden till SVT Sport.

Lokal media var först om att rapportera om att en spelare i laget använt förbjudna droger under en lagfest som spelarna hade efter avslutad säsong.

Klubbens ordförande berättar för SVT Sport att de hanterat det med berörd spelare.

– Vi ser allvarligt på det som inträffat. Det här är något som är tufft för henne också såklart och vi har hanterat det på ett sätt som känns värdigt och riktigt i alla delar. Vi vill inte döma för hårt.

”Mellan oss och berörda”

Kommer hon att spela kvar i klubben?

– Det vill jag inte uttala mig om. Någonstans tycker jag att det är mellan oss och berörda. Det finns spelare här som blir kvar och spelare som slutar eftersom det är paus till nästa säsong och då vill vi inte ge fler underlag för spekulationer om vem det kan handla om.

Laget har inte varit samlat sedan festen. Men nästa vecka kommer klubben ha en gemensam sittning med alla där de kommer prata mer generellt om vad klubben står för och vad som som gäller i de här frågorna.

”Vill inte skandalisera”

– Det som är viktigt för oss framåt är vad vi tar med oss från det här för att bli ännu bättre. Hur vi kan kommunicera bättre och agera för att undvika att sådana här situationer uppstår igen. Vi vill varken dramatisera eller skandalisera det här mer än nödvändigt utan försöker hantera det på ett lite mer lågmält sätt kanske.

Ordföranden vill inte gå in på vilken eller vilka olagliga droger det handlat om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.