Danska vänstersexan Trine Wacker Mortensen blev målbäst i Sävehof med 6 träffar. Foto: Bildbyrån

Efterlängtad CL-seger efter urstark andra halvlek

Efter tre raka förluster i Champions League-gruppspelet studsade Sävehof tillbaka på hemmaplan.

I mötet med turkiska Kastamonu blev det en tvåmålsseger för Partille-laget efter en stark andra halvlek.

Sävehof låg under med 11-17 efter första halvlek, men lyckades alltså vända matchen.

– Vi ligger under med sex och vinner med två, det är jävligt starkt. Det är lagmoral, säger Sävehofs nyckelspelare Jamina Roberts efteråt i Viasats sändning.

Dansk vänstersexa bakom avgörandet

Totalt gjorde laget 17 mål i andra halvlek och med fyra minuter kvar av matchen var det likaläge 25-25.

Då klev inte minst Sävehofs danska vänstersexa Trine Wacker Mortensen fram och satte två helt avgörande bollar. Mortensen blev också målbäst totalt i Sävehof med 6 träffar, ett 85-procentigt skytte.

Segern innebär att Sävehof hittills har två segrar och tre förluster i Champions League-gruppspelet, och ligger just nu på en slutspelsplats. Nästa match blir borta mot ungerska Györi på lördag.

MER HANDBOLL: Jamina Roberts klev av skadad när Sävehof vann (13 oktober 2021)