Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skurus målvakt Rebecca Nilsson storspelade mot Skövde. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Storspelande målvakt bäddade för Skuruseger

Uppdaterad
Publicerad

Under säsongen vann Skuru båda sina möten med Skövde. Och när kvartsfinalserien mellan Skuru och Skövde inleddes ikväll fortsatte Nackalaget sin segersvit när de vann med klara 32–25.

– Skitskönt att vi lyckas vinna första matchen på hemmaplan, säger till Skurus Kajsa Stojilkovic Handbollsligan Live.

Det var en fungerande offensiv, och en målvakt fylld med självförtroende, som tog Skuru till segern när SM-slutspelet inleddes för damerna.

Rebecca Nilsson storspelade i målet och räddade 52 procent av skotten hon fick mot sig under matchen. Något som gjorde att Nackalaget kunde gå ifrån till 19–11 i halvtid.

I andra halvlek kunde Skuru spela på ledningen, vilket såg enkelt ut när Nilsson fortsatte storspela i målet. Skuru vann till slut med 32–25. Den som förde laget i anfallsspelet var Alexandra Bjärrenholt som stänkte in nio mål i matchen, varav två på straff.

– Hon är fantastisk. Hon hamnar i så konstiga lägen och lyckas ändå göra mål. Det är en riktigt skicklig spelare faktiskt, säger Kajsa Stojilkovic som själv gjorde sex mål i matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.