Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den omtalade straffsituationen i spelaren ovan. Foto: Handbollsligan

Straff i handbollskval ska skjutas fyra dagar efteråt

Uppdaterad
Publicerad

Kvalet till Handbollsligan herr mellan Västerås och Karlskrona har fått en unik utveckling. Västerås har fått igenom en protest och kommer att få lägga en straff på tisdag – för att fullfölja matchen som inte spelades klart i fredags.

Karlskrona ledde i fredags med 25-24 när Västerås fick med sig en straff. Sekretariatet meddelade via matchdelegaten att straffen kom efter att ordinarie tid gått ut och den fick inte läggas.

Västerås överklagade och fick rätt. Nu ska Västerås åka till Karlskrona för att utföra sitt straffkast på tisdag. Om den går i mål blir resultatet 25-25 och förlängning väntar.

– Vi kör i morgon 19.00 med straff plus eventuell förlängning, så laget åker ner imorgon och bor på hotell och lirar match tre på onsdag, säger Västerås sportchef Mattias Zachrisson till Handbollskanalen.

Efter tisdagens match kan Karlskrona leda med 2-0 eller så står det 1-1 i matchserien i bäst av fem matcher.

”Mycket som är oklart just nu”

– Vi fokuserar på nästa uppgift, det är så mycket som är oklart just nu. Så jag har bara fokus på att vi ska presterar bra handboll, säger Karlskronas tränare Mathias Ekstrand till SVT Blekinge.

Vem kommer stå i mål?

– Ingen aning, och hade jag vetat så hade jag inte sagt det ändå.

Västerås tror att att det nya beskedet gynnar dem.

– Vi trodde på omspel (av hela matchen), om protesten hade gått igenom. Nu blir det en straff och chans till förlängning, vilket skapar större chanser för oss, än att slå Karlskrona över 60 minuter, säger sportchefen Zachrisson till VLT.

Protestutskottets beslut:

”Protesten bifalles. Matchen ska slutföras genom att ett 7-meterskast ska utföras. Om 7-meterskastet resulterar i mål ska sedan matchen avslutas med en eller två förlängningar och eventuell shoot-out i enlighet med gällande regelverk.”

Västerås – Karlskrona 0-1

2/4 Västerås – Karlskrona 23-28 

5/4 Karlskrona – Västerås 25-24 (ej färdigspelad)

9/4 Straffen ska läggas i Karlskrona – Västerås

10/4 Karlskrona – Västerås

15/4 Västerås – Karlskrona eventuellt

18/4 Karlskrona – Västerås eventuellt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.