Andreas ”Stycket” Nilsson. Foto: Bildbyrån

Andreas Nilsson ratad – igen: ”Nu vill jag inte vara med”

Uppdaterad
Publicerad

Ratad – igen.

Nu har Andreas Nilsson gett upp.

– Nu vill jag inte vara med, om jag bara ska vara med i en bruttotrupp. De får köra på med sitt gäng. Och det gör ju det bra, säger Nilsson till Aftonbladet.

Han var given i landslaget under åtta år, men sedan Glenn Solberg tog över som förbundskapten har Andreas Nilsson, 32, ratats gång på gång.

Nilsson blev visserligen uttagen till den 35 spelare stora bruttotruppen inför hemma-VM i januari men när den slutgiltiga truppen presenterades i dag hade 32-åringen lämnats utanför – och nu känner han att han gjort sitt i landslaget.

– Man fick lite tankar om att man kanske kunde komma med ändå. Det hade varit roligt att spela. Men inte nu längre. Jag har gett upp det. Det fanns en chans men jag blev besviken att jag inte kom med, säger Nilsson till Aftonbladet.

Visst, han kan tänka sig att hoppa in om det blir några skador eller sjukdomar i hemma-VM, men sen är det över.

– Ringer de under VM vill jag representera Sverige. Men jag tror inte att jag är fjärdevalet heller. Där finns fler mittsexor i bruttotruppen, säger Nilsson och fortsätter:

– Nu behöver jag inte vara med i en bruttotrupp heller längre. Så enkelt är det. Nu vill jag inte vara med, om jag bara ska vara med i en bruttotrupp. De får köra på med sitt gäng. Och det gör ju det bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.