• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Helge Freiman under Kristianstads vinst mot Zagreb. Foto: TT Nyhetsbyrån

Succén – Kristianstad till slutspel i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Vinst borta mot Zagreb var ett måste.

Och IFK Kristianstad lyckades nere i Kroatien och är för första gången hittills vidare till åttondelsfinal i handbollens Champions League.

I den sista gruppspelsomgången vann IFK Kristianstad med 27–24 HC Zagreb i en helt avgörande match, danske högersexan Tim Sörensen hade en utmärkt kväll och gjorde nio av skåningarnas mål.

Tack vare segern går nu Kristianstad sensationellt vidare till slutspel i Champions League, inför sista matchen låg Skånelaget på samma poäng som Zagreb och polska Wisla Plock, och eftersom polackerna bara spelade oavgjort mot HC Vardar knep Kristianstad gruppens sjätte slutspelsplats.

– En stor framgång för hela föreningen och för killarna i laget, säger tränaren Ola Lindgren till Radiosporten.

Åttondelsfinalen avgörs mellan 21 mars och 1 april, där väntar tyska storlaget Flensburg-Handewitt med svenskarna Mattias Andersson, Tobias Karlsson, Hampus Wanne, Simon Jeppsson och Jim Gottfridsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.