Nathalie Hagman satte nytt landslagsrekord i Sveriges kross

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fortsätter på den inslagna vägen i handbolls-VM.

Efter storseger mot Uzbekistan i fredags kom en ny kross mot Puerto Rico idag.

Dessutom slog Nathalie Hagman sitt eget målrekord. Hon är nu den landslagsspelare (på både dam- och herrsidan) som gjort flest mål i en match.

Sverige tog kommandot direkt i den andra matchen i huvudrundan. Efter de första 30 minuterna hade Sverige skaffat sig en rejäl ledning: 26-5 efter bland annat 11 mål av Nathalie Hagman.

Och Sverige fortsatte ösa in mål i den andra halvleken.

Handbolls-VM

Hagman dundrade in sitt elfte mål efter 2.30 spelat i den andra halvleken och i den 44:e minuten skickade Hagman in sitt femtonde mål i matchen och började verkligen närma sig rekordet.

Inför matchen låg rekordet på 17 mål på en match, ett rekord som Hagman själv satte i EM 2018 mot Ryssland.

”Det var väldigt kul att spela idag”

Och i den 55:e minuten kom till slut det där 18:e målet. Med ett rappt skott från höger skickade Nathalie Hagman in sitt 18:e mål. Vilket också var Sveriges 44:e mål i matchen. Det blev till slut 19 mål för Hagman i matchen som Sverige vann med 48-10.

– Självklart det är kul att få göra mycket mål. Det är en kontringsmatch och vi på kanterna får mycket bollar att jobba på. Det var väldigt kul att spela idag, säger Nathalie Hagman till SVT Sport.

Förbundskapten Tomas Axnér säger efter matchen att man hjälptes åt för att få Hagman att sätta rekord.

– Det var också så att när hon började få vittring på rekordet så kände alla att vi skulle gå för det och städa av det, så att andra också får lite passningar framöver. Jag kände stor sympati för henne, att hon skulle få rekordet. Hon har en otrolig tajming att sticka på kontringar. När hon har flow är hon galet bra, säger Axnér till TV6 enligt TT.

Sveriges Evelina Källhage åkte på ett rött kort i matchen efter att ha något oturligt fallit hårt på en puertoricanska.

Sverige har nu gjort 94 mål och släppt in 25 på två matcher men i den kommande matchen väntar betydligt tuffare motstånd för Sverige. Regerande världsmästaren Nederländerna väntar på tisdag.

– Det är en match vi visste på förhand att vi skulle vinna enkelt. Det handlar om att först och främst spela av de här två matcherna men ändå få med en bra känsla inför matchen mot Nederländerna, som blir nyckelmatch i den här gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet