Se när Jenny Carlson spelar fram till två snygga mål för Sverige. Foto: Bildbyrån.

Svenska duon glänste när Sverige tog tredje segern i VM – besegrade Kroatien

En målvakt som stängde igen och en mittnia som briljerade.

Evelina Eriksson och Jenny Carlson glänste när Sverige vann mot Kroatien med 22-17 och tog tredje raka segern i VM.

– Skitkul, säger Jenny Carlson till SVT Sport.

Sverige var redan klart för huvudrundan inför kvällens möte med Kroatien och tar med sig maximala fyra poäng efter ännu en seger.

I en målsnål första halvlek dominerade Evelina Eriksson totalt och landade på 65 i räddningsprocent (48 totalt i matchen). Samtidigt hade Sverige inledningsvis svårt att få hål på Kroatiens Tea Pijevic och i halvtid var den svenska ledningen knapp, 9-7.

– Vi spelar bra hela matchen men bränner för många 100-procentiga lägen, speciellt i första halvlek och det gör matchen jämn, säger Carlson.

”Individuellt min bästa match”

Efter pausvilan kom Jenny Carlson i gång – rejält. Den svenska mittnian hittade in med läckra inspel till Linn Blohm och hotade gång på gång i sitt eget skytte. Totalt blev det sex mål, bäst i Sverige, och sex assist för Carlson som utsågs till matchens bästa spelare.

Din bästa match i VM?

– Individuellt är det min bästa. Men jag gör alltid det som är bäst för laget, om jag gör mål eller inte spelar ingen roll.

Sverige släppte in Kroatien

Sverige öste på och var i ledning med 19-12 när anfallsspelet plötsligt gick i stå. När svenskorna inte gjorde mål på åtta minuter kunde Kroatien krympa avståndet och med fyra minuter kvar var den blågula ledningen 19-16.

Då klev Carlson återigen fram. Fintade bort sin försvarare och kämpade sig förbi och drog distinkt dit 20-16, inför familjen på läktaren.

– Skitkul. Man blir glad när man kollar upp och de sitter där, säger Carlson.

Sverige vann till slut med klara 22-17 och går alltså in med full pott i huvudrundan där man ställs mot Kamerun 7/12), Ungern (9/12) och Montenegro (11/12).