Målvaktsduon: ”Vi räddar bollarna ihop”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har i Mikael Appelgren och Andreas Palicka EM:s bästa målvaktspar. De har alternerat att starta matcherna och storspelat båda två. Lagkamrater i tyska mästarklubben Rhein Neckar Löwen, och i landslaget. Målvaktsparet har ett unikt samarbete.

– Vi kämpar på tillsammans och hjälper varandra i med och motgång. Jag tror man ser det rätt så sällan i dagens handboll, och det är genuint, säger Andreas Palicka till SVT Sport.

Även Appelgren är lyrisk över det fina samarbetet och vänskapsrelationen. Att båda så klart gärna vill starta matcherna spelar ingen roll.

– Hade vi inte tyckt om varandra hade det varit annorlunda, det spelar ingen roll vem som startar vi skall rädda bollarna ihop, säger ”Äpplet”.

Båda två tycker att situationen inför gruppavslutningen är speciell. Även om Sverige vinner så krävs hjälp av Frankrike för att gå vidare. Men om Frankrike slår Kroatien kan Sverige faktiskt gå vidare även vid en knapp förlust mot Norge.

– Det är första gången jag upplever det här att vi inte har det i egna händer. Men vi kan bara göra vårt bästa och vinna och sen får man ta en nagelbitare matchen efter, säger Appelgren.

Se reportage med superduon i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.