Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Felix Claar efter semifinalförlusten. Foto: Bildbyrån

Sverige förlorade semifinalen mot Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan Jim Gottfridsson saknades efter att ha skadat sig i kvartsfinalen. Då förlorade Sveriges handbollsherrar semifinalen i hemma-VM mot Frankrike med 31-26.

– Det är tomhet. Man har kämpat för det här länge, att stå i final inför den svenska publiken, säger Max Darj till SVT Sport.

Sverige fick inte grepp om Frankrike i den första halvleken, samtidigt som det blågula anfallsspelet haltade. Det gjorde att man gick till vila med ett fyra mål stort underläge, 16-12.

– Just nu är det inte mycket som talar för en vändning, sade SVT Sports expert Magnus Grahn då.

Så blev det också.

Sverige närmade sig ett par gånger och var i ett skede bara två mål bakom, men fransmännen blev aldrig stressade och Sverige fick varken försvaret eller anfallet att fungera perfekt.

Jonathan Carlsbogård fick rött kort med några minuter kvar att spela på grund av för bryskt försvarsspel.

Matchen slutade 31-26 och nu väntar bronsmatch för svenskarna. Där möter man Spanien, medan Frankrike ställs mot Danmark i finalen.

Se matchbilder i Rapportsändningen:

– Vi förlorar mot ett klart bättre lag. De har matchen från start till mål, säger assisterande tränare Michael Apelgren till SVT Sport och fortsätter:

– Vi har väldigt stora problem med att få stopp på dem och får hela tiden spela i uppförsbacke.

Sveriges bästa målskytt var Eric Johansson med fem fullträffar, men det var inte på samma nivå som Frankrikes Ludovic Fabregas med sex mål.

– I nuläget är det jävligt surt. Vi hade som mål att komma till final idag. Men tyvärr var Frankrike bättre idag, säger Johansson.

Publiksiffran på Tele 2 Arena landade på 19 128 personer vilket är ett nytt svenskt handbollsrekord. Medaljmatcherna spelas på söndag.

KLIPP: Max Darj: ”Det är för dåligt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Max Darj efter semifinalförlusten. Foto: Bildbyrån

Sveriges VM

Första gruppspelet:

Sverige-Brasilien 26–18

Sverige-Kap Verde 34–27

Sverige-Uruguay 47–12

Huvudrundan:

Sverige-Ungern 37–28

Sverige-Island 35–30

Sverige-Portugal, 32–30

Kvartsfinal:

Sverige-Egypten 26–22

Semifinal:

Sverige-Frankrike 26–31

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.