Sverige spelade oavgjort mot Slovenien. Foto: Bildbyrån.

Oavgjort efter stor dramatik mot Slovenien

Det bjöds på stor dramatik i VM-mötet mellan Sverige och Slovenien.

Till slut blev det ett nytt kryss, 28-28, för Blågult efter ett baklängesmål i slutsekunderna.

Nu väntar en direkt avgörande match mot Ryssland i jakten på VM-kvartsfinal.

Sverige stod för en stark inledning av det tuffa mötet med EM-finalisten Slovenien och ryckte till en 11-6-ledning.

Slovenerna, med svenske förbundskaptenen Ljubomir Vranjes, åt dock upp det mesta av försprånget inför pausen och gick till halvtidsvilan med 15-14 och bara ett mål upp.

I andra halvlek följdes lagen åt och det blev en riktig rysare. Hampus Wanne gjorde 28-27 med drygt 20 sekunder kvar men precis som i förra matchen mot Belarus fixade motståndaren oavgjort i slutsekunderna.

Kvittering i slutsekunderna

Med bara ett par sekunder kvar kom kvitteringen till 28-28, och Sveriges andra raka kryss i VM var ett faktum.

– Det är alltid trist att släppa in sista bollen, men det är så det är. Slovenien var enligt mig jättefavoriter och vi fick en poäng med oss, säger målvakten Andreas Palicka till SVT Sport.

Sverige drog på sig hela åtta utvisningar.

– På något sätt äger vi ändå matchen hela vägen. Vad ska man säga? Vi spelar mot tre av världens fem bästa mittnior och jag tycker vi löser det riktigt bra. Ett par tvåor får man ta i det läget, säger Palicka.

Avgörande möte mot ryssarna

För Sveriges del väntar nu ett helt avgörande möte med Ryska handbollsförbundets lag i den sista matchen i mellanrundan. Blir det vinst där är biljetten vidare i mästerskapet är fixad. Även oavgjort kan räcka beroende på hur andra matcher slutar.

Sverige toppar gruppen tillsammans med Egypten på sex poäng.

Ettan och tvåan går vidare till kvartsfinal.