Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Oscar Bergendahl om blytunga medaljmissen. Foto: Bildbyrån

Sverige förlorade VM-bronsmatchen – tappade i andra halvlek

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för Sverige i hemma-VM. Man förlorade bronsmatchen mot Spanien med 39-36 – trots en fyramålsledning i paus.

– Det är tomt. Jag är besviken, säger Oscar Bergendahl till SVT Sport.

Sverige spelade riktigt bra i den målrika första halvleken och ledde med 22-18 i paus. Bland annat Felix Claar, som ersatte den skadade stjärnan Jm Gottfridsson, imponerade med många assist till de svenska målen.

Men i början av andra halvlek hade Sverige en tyngre period och Spanien kom ikapp. Det skulle också fortsätta på det sättet. Det svenska spelet hackade samtidigt som de spanska stjärnorna verkligen hade ställt in siktet.

Till slut förlorade Sverige med 39-36 och därmed fick hemmapubliken inte fira någon medalj.

– Vi slarvar fullständigt bort det i andra halvlek. Jag förstår inte vad vi sysslar med, säger Bergendahl och fortsätter:

– Jag känner att vi har matchen, men sedan är första kvarten i andra katastrof. Då är resten av halvleken i uppförsbacke. Vi förhastar avslut och slarvar bort bollen.

Bästa målskytt bland svenskarna var vänstersexan Hampus Wanne, men hans åtta mål hjälpte föga då bland andra Alex Dujshebaev och Adria Figueras öste på för Spanien.

2021 tog Sveriges handbollsherrar silver i VM och i fjol vann de EM, men den här gången blev man alltså utan medalj.

– I det stora hela har vi gjort det bra. Sedan ska man vara bäst när det gäller och det var vi inte i det här mästerskapet. Det är så klart jättejobbigt, säger Bergendahl.

– Vi är inte alls nöjda med en fjärdeplats. Men i de två sista matcherna har vi inte kommit upp i nivå för att komma topp tre. Man måste titta sig själv i spegeln och se vad man kan göra bättre till nästa januari, säger Max Darj.

SE KVÄLLENS RAPPORT MED BILDER FRÅN MATCHEN:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.