Sveriges ödesmatch i EM uppskjuten: ”Ingen nackdel”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon skulle Sverige ha spelat ödesmatch mot Frankrike i handbolls-EM. Så blir inte fallet.
Matchen kommer flyttas till söndag på grund av demonstrationer i landet, uppger EHF.
– Ingen nackdel, säger Bella Gulldén.

Förra helgen uppmärksammades de ”Gula västarna” i Frankrike när de protesterade mot en bränsleskatthöjning i landet. Demonstrationerna urartade i Paris med länsade butiker och brända bilar som följd. Enligt polisen skadades minst 110 personer och över 200 personer greps i samband med protesterna i Paris.

Flyttas till söndag

Men demonstrationerna pågår i hela Frankrike och kommande helg kommer de att fortsätta, vilket har fått konsekvenser. Bland annat kommer flera fotbollsmatcher i Ligue 1 att skjutas upp på grund av läget i landet.

Nu drabbar det även handbolls-EM.

EHF, Europeiska Handbollförbundet, meddelar under fredagen att Sveriges ödesmatch mot Frankrike i morgon kommer att skjutas upp i till söndag klockan 15.00

– För oss innebär det egentligen bara att vi får en extra dag att förbereda oss inför matchen mot Frankrike och det är nog ingen nackdel för oss. Förutsättningarna där är detsamma, att vi behöver gå för segern, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer