Jamina Roberts. Foto: Bildbyrån

”Tekniskt och taktiskt är vi bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Idag ska Sverige definitivt säkra en plats i nästa runda i handbolls-VM när man möter Argentina. Ett lag man bör vinna emot.

– Tekniskt och taktiskt är vi bättre än dom, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT sport.

Efter tre inledande segrar har Sverige skaffat sig ett fint läge i grupp D. Och Argentina är på förhand ett sämre lag än Japan som Sverige spelade ut i förrgår.

Handbolls-VM

– Jag tror dom (Argentina) är bättre än Kongo och Kina, som är dom tre lag man räknar med inte ska gå vidare, säger Jamina Roberts. Det gäller ändå för oss att komma upp i nivå för sen har vi Ryssland dan därpå och kanske kan vi acklimatisera oss till den handboll vi vill spela.

”Fysiska och modiga”

Argentina har som bäst slutat på 18:e plats i ett VM. För två år sedan slog Sverige sydamerikanskorna med 38-24 i gruppspelet och i OS 2016 blev svenskornas segermarginal tio mål. 

– Dom är fysiska och modiga i sitt anfallsspel. Dom är inte rädda för att ta stryk så det gäller att vi är modiga i andra änden och vågar stå emot, säger Henrik Signell.

Imorgon väntar sen Ryssland, en av favoriterna till VM-titeln, och på söndag börjar huvudrundan. Då kan Signells lag ställas mot två tidigare svenska förbundskaptener, Per Johansson i Montenegro och Tomas Ryde i Rumänien.

KLIPP: Så här såg det ut när Sverige besegrade Japan (3 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet