Skuru IK ska möta H65 Höör i en match i Jönköping den 4 januari nästa år inför storpublik. Foto: Johan Nilsson / TT

Toppmöte i SHE ska avgöras inför storpublik

Uppdaterad
Publicerad

Den 4 januari nästa år hoppas svensk handboll på damsidan slå publikrekord. Skuru IK ska då möta H65 Höör i Kinnarps Arena i Jönköping inför tusentals åskådare.

Kinnarps Arena är vanligtvis hemmaplan för HV71 i SHL. Men den 4 januari nästa år ska det i stället bjudas på högklassig handboll i arenan, med plats för 7 000 åskådare, när Skuru IK tar emot H65 Höör.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få spela en ligamatch inför så många barn och ungdomar och i en så stor arena, säger Skurus Ulrika Olsson, som förra säsongen utsågs till SHE:s mest värdefulla spelare i ett pressmeddelande.

”Publikrekord för en ligamatch på damsidan”

Ett samarbete med flera aktörer, däribland Hallbybollen och Småland-Blekinges Handbollförbund, har gjort matchen möjlig och man hoppas nu på storpublik.

– Vi räknar, om omständigheterna kommer att tillåta det, att slå publikrekord för en ligamatch på damsidan i Sverige. Det kommer att bli en höjdpunkt för såväl spelarna som för ungdomarna på läktaren, en fest och manifestation för SHE och svensk damhandboll, säger Peter Gentzel, vd på Svensk Elithandboll AB, i pressmeddelandet.

KLIPP: Inget SM-guld delades ut i handbollen – Höör besviket (20 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.