Torstenson: ”OS 2008 var det stora ögonblicket”

Uppdaterad
Publicerad

Linnea Torstenson har beslutat att lägga en framgångsrik handbollskarriär på hyllan – där hon talar varmt om sitt största ögonblick.

– När vi bröt barriären och kvalade in till OS 2008. Det var oförglömligt, säger hon till SVT Sport.

Under fredagen bekräftade förra landslagsstjärnan Linnea Torstenson att karriären är över. Ett beslut som hon egentligen tog för längesedan.

– Jag visste att det här skulle bli min sista säsong. Jag hade övervägt det någon säsong innan med, men det växte fram ganska snabbt att det här var min sista säsong. Men det kändes inget större med det. Jag är inte 24 längre, och medveten om att jag var på sluttampen, säger 37-åriga Linnea Torstenson.

Kvar i Rumänien

Nu väntar ett liv utan handboll.

– Jag har ingenstans att stämpla in på måndag. Men att bli tränare eller ledare är jag inte intresserad av. Jag har slängt ut lite krokar, så vi får se vad som dyker upp, och får kolla vad som finns på andra sidan häcken, säger Linnea Torstenson.

Just nu bor hon kvar i Rumäninen där CSM Bukarest blev hennes sista klubblag. Men en flytt hem till Sverige finns i planeringen.

– Jag kommer flytta hem, men det blir inte imorgon om man säger så, utan jag kommer stanna kvar här ett tag, säger Linnea Torstenson.

Starka OS-minnen

Totalt blev det tolv år som utlandsproffs i olika ligor, där hon samtidigt var en tongivande kugge i det svenska landslaget. Och där OS 2008 är något hon bär med sig resten av livet.

– Man har vuxit upp med OS och sett Carl Lewis och Marion Jones på tv, och helt plötsligt var man där själv och tog de första stapplande stegen i OS-byn. Det är oförglömliga ögonblick, säger Linnea Torstenson.

Linnea Torstensons egen landslagssejour tog slut efter OS 2016, när hon blev petad inför EM i Sverige samma år.

Klipp: Mer handboll (19 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.