Trots turbulensen – premiärvinst för mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Den spelande tränaren i Sävehof, Jonas Larholm, avgick bara dagar före dagens premiär mot Guif.

Men strulet kring klubben störde inte laget. När Larholm inte fanns med passade i stället Sebastian Karlsson på att briljera.

Kanspringaren tryckte in åtta mål i det som blev vinst med 27-22.

Jo, visst. Det började kanske inte perfekt för de regerande mästarna Sävehof som tog emot Eskilstuna-laget Guif i premiäromgången av Handbollsligan.

Tidigt 1-3-underläge för laget som under veckan har fått tampas med rubriker kring den spelande tränar-profilen Jonas Larholms avgång.

Men sedan släppte premiärnerverna, och det var högersjuan Sebastian Karlsson som anförde laget med spel-och straffmål. Totalt blev det åtta för Karlsson.

”Vi är bättre tränade”

I halvtid var det jämnt, 11-11, men ett tyngre Sävehof mot ett uppköpt Guif blev till slut en hemmavinst.

Nyförvärvet och talangen Adam Blanche, 18, fick komma in och göra sitt första spelmål som betydde slutresultatet 27-22.

– Vinst och det är det som räknas, skönt. Vi skulle springa för vi visste att vi var bättre tränade, säger Sävehofs William Bogojevic till C More.

Kristianstad vann

Även IFK Kristianstad fick jubla – dock med lite mindre segermarginal. Två mål var det enda som skiljde i tungviktsmötet och Skånederbyt hemma mot Ystads IF. Kristianstad, som tog fyra raka SM-guld 2015-2018 men som floppade i fjol och åkte ut redan i semifinalen, vann till slut med 25–23 efter att ha ryckt ifrån i slutminuterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.