Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ungerns avgörande mål Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Svensk förlust i kampen om en OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

En säkrad OS-plats stod på spel.

Då klev Ungern fram och besegrade ett blekt Sverige med 28-25.

– Vi kommer helt fel in i matchen, säger Jenny Carlson till SVT Sport.

Sverige fick en mardrömsstart på matchen, där anfallsspelet gick i stå och räddningarna från Johanna Bundsen uteblev. Dessutom fick Blågult inte stopp på Ungerns stora stjärna, Katrin Klujber.

Underläget var tidigt uppe i fyra mål och när Sverige väl såg ut att vara på väg ikapp lyfte den stora publiken hemmalaget framåt. Ett frustrerat Sverige gick till halvtidsvila med 10-15, efter flertalet tveksamma domslut.

– Vi tappar väldigt mycket bakåt. De är jäkligt fokuserade från början och då slänger vi bort bollar, säger Carlson, som blev Sveriges bästa målskytt för andra matchen i rad.

Ungerns stjärnor storspelade

Klujber och Csenge Kuczora fortsatte ösa in mål efter pausvilan och bidrog starkt till att Ungern behöll övertaget.

Sverige närmade sig vid flera tillfällen, men hemmalaget var aldrig ordentligt hotade och vann till slut matchen med 28-25 och därmed är Ungern klart för OS-spel.

– Vi får en tuff start och de kommer in med mycket power och en fullsatt arena. Vi har inte rätt aggressivitet inledningsvis, varken försvars- eller anfallsmässigt, säger Tomas Axnér.

Sverige avslutar OS-kvalet på söndag när tabelljumbon, Storbritannien, står för motståndet. Vid vinst där är det svenska laget klart för OS.

– Jag har inga planer på att förlora på söndag, så chanserna ser fortsatt bra ut, säger Carlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.