Ungerska målvakten stod närmast glasexplosionen: ”Min lagkamrat räddade livet på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Uppvärmningen inför Sverige – Ungern innehöll mer dramatik än önskat. Av oklar anledning exploderade glasskivan på en basketkorg och splittret spred sig på den ungerska planhalvan. Närmast olyckan stod målvakten Melinda Szikora som lyckligtvis klarade sig undan med glassplitter i håret.

– Min lagkamrat höll på att plocka bollar så jag gick bort från målet. Så det var min lagkamrat som räddade livet på mig, säger Szikora till SVT.

Det var obehagliga scener under uppvärmningen mellan Sverige och Ungern inför dagens handbollslandskamp. Efter att en glasskiva bakom en basketkorg hade exploderat fann sig den ungerska målvakten Melinda Szikora under ett regn av glassplitter.

”Jag var helt paralyserad”

 Målvakten klarade sig med splitter i håret och får anse sig själv lyckligt lottade att hon inte ådrog sig några allvarligare skador.

– Jag hade en väldig tur. Medan min lagkamrat höll på att plocka bollar gick jag bort från målet. Så det var faktiskt min lagkamrat som räddade livet på mig. Om jag inte hade hållit på bollarna hade jag varit kvar under målet och fått allt glas över mig. Jag fick en chock och kunde inte reagera. De andra kom över och frågade hur jag mådde, men jag var helt paralyserad säger Szikora till SVT Sport och fortsätter:

– Jag fyllde precis år men den här dagen kommer bli min andra födelsedag.

Matchen slutade med ungersk seger med en boll. Efter den omtumlande inledningen var svensk Melissa Petrén bara glad att olyckan inte ledde till någon allvarligare konsekvens.

– Jag är bara glad att ingen gjorde illa sig. Man får ju försöka att fokusera på matchen ändå men det hade ju varit hemskt om någon hade skadat sig, säger Petrén till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.