Önnereds Maja Eriksson (arkivbild). Foto: Bildbyrån

Oavgjort mellan mittenlagen

Det blev en jämn match i mötet mellan Önnered och VästeråsIrsta, som ligger sexa och femma i tabellen, och ledarpositionen delades mellan lagen. Till slut gick hemmalaget Önnered vinnande ut ur striden.

VästeråsIrsta ledde i första halvlek med 3–2, då vände hemmalaget Önnered med tre raka mål. I slutet av första halvlek spelade VästeråsIrsta upp sig och ställningen var 11–10 i pausvila.

Andra halvlek drygade Önnered ut ledningen ytterligare med 12–10.

Efter 36 spelade minuter hade VästeråsIrsta kontakt igen och på ett straffkast utjämnade Emma Aarnio till 14–14. Strax därefter tog VästeråsIrsta tillbaka den ledning de hade tidigt i första halvlek.

Med nio minuter kvar skiljde ett mål lagen åt, till fördel för VästeråsIrsta. Då reducerade Önnered.

Jagade vinnarmål

Upplösningen blev spännande när lagen fortsatte att följas åt med ett mål var åt gången.

Med en minut kvar var siffrorna 22–22 och då satte både lagen ett varsitt snabbt mål. Med sekunder kvar plockade hemmalaget ut målvakten, men något vinnarmål blev det aldrig.

Matchen slutade 23–23.

– Det går lite fram och tillbaka, båda vill mycket. Sedan blir det lite blandat resultat. Det är framåt vi behöver träna lite mer, säger Önnereds Maja Eriksson till Sportkanalen.