Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Lugi säkrar säsongens första hemmaseger. Foto: Handbollsligan Live

Vild segerglädje när Lugi tog första hemmavinsten: ”Nu har jag gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

Det dröjde till den 19:e omgången men till slut kom den för jumbon Lugi. Lundalaget vann för första gången på hemmaplan när Hallby besegrades med 30-29 och hallen kokade.

– Fy fan, säger jag bara. Vi var så nära att slå bort det men nu har jag gåshud. Det är så jävla skönt, ursäkta alla svordomar. Nu ska vi kämpa i varje match som om det var den sista, säger Bella Gulldén till Handbollsligan live.

Segern var Lugis andra under hela säsongen och absolut nödvändig. Med tre omgångar kvar är man jumbo på direkt nedflyttning och har en poäng upp till Kungälv på kvalplats. Fem respektive sex poäng.

Gulldén blev punktmarkerad vissa delar av matchen.

– Så länge vi vinner och andra tar för sig står jag gärna där och tittar på handboll. Nu får vi ta en match i taget, säger Gulldén som tränat hårt med blodsmak i munnen för att orka med.

”Vi gör en riktigt jävla dålig match”

Med 26 sekunder kvar blev Hallbys Emma Wahlström hårt uppvaktad när hon skulle försöka kvittera och sköt utanför. Förgäves vädjade hon för ett frikast och Lugi lugnade ner läget med att ta en timeout.

I absoluta slutsekunden blev Gulldén frispelad i mitten och stormade fram och satte bollen i mål – dock hade tiden tickat ut och målet godkändes inte.

Lugi ledde med sex bollar flera gånger men med mindre än två minuter kvar var försprånget nere i bara ett mål när Rebecca Hofsten gjorde reduceringen 30-29 för Hallby.

– Vi gör en riktigt jävla dålig match och ingen hjälper varandra. Jag vet inte vad jag ska säga, en skitdålig match. Vi börja kämpa efter 40 minuter, vilket är 40 minuter för sent, då tycker vi att är dags, så jävla dåligt. Vi ska ta två poäng här nere, säger Hallbys tiomålsskytt Emma Wahlström och det osade i hallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.