Foto: Bildbyrån

Vinna eller försvinna – supertalangen ska leda regerande mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof ligger under med 1-2 i semifinalserien mot Ystad – nu krävs vinst i kvällens match för att hålla liv i säsongen. Då spelar storstjärnan Elias Ellefsen á Skipagøtu från Färöarna en nyckelroll.

– Klart man känner lite press, det hör till och är inte nåt man kan komma undan, säger 19-åringen till SVT Sport.

De regerande mästarna vann senaste mötet på hemmaplan. Man kom ut starkt och skapade storledning direkt.

– Det känns bra att vi vann med många mål, vi tror på att vi kan ta två raka som krävs, säger Elias Ellefsen á Skipagøtu.

Han har en brutalt bra slutspelsstatistik; i topp både i ligan för assist och mål och med 135 poäng totalt är han i överlägsen ledning i poängligan.

Sävehof hade skadeproblem redan när semifinalserien inleddes och när sedan norrmannen, och försvarsgiganten, Vetle Eck Aga i förra vecka lades in på hjärtintensiven hamnade ännu mer ansvar på Elias Ellefsen á Skipagøtu.

– Han är extremt viktig nu. Väldigt mycket hamnar på honom. Det är våran chans att gå vidare, säger tränare Michael Apelgren till SVT Sport.

”Han kan bli en av de bästa i världen. Så mycket tror jag på honom.”

Men det är inte vilken 19-åring, och vänsternia, som helst som ska hålla regerande mästarna kvar i kampen om 2022 års svenska mästartitel.

– Han kan bli en av de bästa i världen. Så mycket tror jag på honom. Han är en komplett spelfördelare. Har en otrolig skicklighet och känsla för spelet, och också ödmjukheten att vilja lära samt förmågan att ta in det taktiska, säger Michael Apelgren.

Detaljerna kan avgöra kampen om finalbiljetten

Inför torsdagens match i Ystad har både Ellefsen á Skipagøtu och Lagergren fokus på detaljer för att knipa segern i semifinalseriens match nummer fyra.

– Det handlar om väldigt mycket små saker. Så fort nåt lag vinner så försöker det andra laget komma på nåt smart, men jag kommer att göra allt för att vinna. Det är därför jag spelar handboll och det är vad det handlar om, säger Ellefsen á Skipagøtu till SVT Sport.

– Båda lagen jagar de där berörda marginalerna. Så jämn är det mellan de här lagen. Vi känner att vi har allt att vinna, säger Apelgren inför torsdagkvällens måstematch i Ystad.

Vetle Eck Aga som lades in på hjärtintensiven mår nu bättre men har spelat färdigt för säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.