IFK Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes fick se sitt Slovenien förlora bronsmatchen i EM mot Norge. Foto: TT.

Vranjes Slovenien förlorade bronsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för Ljubomir Vranjes Slovenien. Laget förlorade bronsmatchen i handbolls-EM mot Norge med 28-20 i Tele2 Arena i Stockholm. Det var Norges första EM-medalj på herrsidan någonsin.

– Det är ändå över förväntan. Även om det inte känns bra just nu så är vi fyra i Europa och har tagit en OS-kval-plats, säger en tagen Vranjes till TV6.

Det var en ensidig historia som bara var jämn i en kvart, då det stod 5-5, sedan flöt Norge ifrån och tittade sedan aldrig bakåt. Oavsett vad IFK Kristianstads tränare Vranjes försökte hitta på kunde Norge, förhandsfavorit till guldet, inte störas.  Laget lyckades ladda om efter förlängningsdramat i går kväll mot Kroatien, som avgjorde i slutsekunderna.

Handbolls-EM

När segern var klar dansade de norska spelarna i ring.

”Jag är extremt stolt”

– Jag är extremt stolt över att ha spelat med de här killarna. Det var nästan ett perfekt mästerskap. Vi förlorar bara en match, i den fjärde förlängningsperioden, säger Sander Sagosen som är EM:s toppmålskytt med 65 fullträffar till NRK.

Stora segerorganisatörer var storspelande målvakten Torbjörn Bergerud och sjumålsskytten Magnus Jöndal som valdes till matchens bäste spelare. Bronspengen ger också Norge en plats i nästa års VM i Egypten.

Finalen spelas mellan Spanien och Kroatien i morgon.

KLIPP: Se när Slovenien tog sig till första EM-semifinalen på 16 år (22 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet