Hampus Wanne gjorde nio mål mot Polen Foto: Bildbyrån.

Wanne i storform när Sverige tog sjätte raka mot Polen

Uppdaterad
Publicerad

De svenska handbollsherrarna besegrade Polen borta med 27-24 i en träningsmatch i Plock.

Sverige låg under i halvtid men vände och tog sjätte raka segern mot polackarna – mycket tack vare Hampus Wannes storspel.

– Min känsla är att vi kom till bra lägen men stötte på en duktig målvakt. Då är det inte så enkelt att bara skärpa till avsluten, säger assisterande förbundskapten Martin Boquist till handbollslandslaget.se.

Polen gick ut starkt och tvingade Glenn Solberg vid ställningen 8-6. Polackerna höll ett hårt grepp om ledningen och gick till halvtidsvila med 12-11-ledning.

Sverige höll sig kvar i matchen mycket tack vare Peter Johannesson som var en av de bästa på planen i Sveriges första landskamp efter EM-guldet.

– Polen var jätteduktiga i första halvlek. De hade endast två tekniska fel, vilket gjorde det svårt för oss att komma in på livet på dem. Vi kom ifrån första halvlek rätt förskonade, säger assisterande förbundskapten Martin Boquist.

Norstens debut

Storspelande Johannesson fick sätta sig på bänken och in kom landslagsdebutanten Fabian Norsten. Och Norsten testades men det tog fem minuter för polackerna att spräcka hans målnolla.

– Det var kul att se Fabian göra bra i från sig i sin A-landslagsdebut. Det fanns många ljusglimtar i matchen, säger Martin Boquist.

Hemmalaget hittade ny energi och gick upp till en tremålsledning, 17-14. Men Hampus Wanne, totalt nio fullträffar i fajten, såg till att Sverige vände än en gång. De blågula vann till slut med 27-24.

Den svenska segern är den sjätte raka mot Polen. Senaste polska segern kom 2016. De två landslagen möts igen på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.