Kim Andersson briljant i Ystadsseger Foto: Bildbyrån

Kim Andersson briljerade mot topplaget

Handbollsikonen Kim Andersson var på en egen nivå när Ystad miniskrällde och besegrade Alingsås med 27-24. Anderssons passningar och mål i den första halvleken blev avgörande.

Den första halvleken mellan hemmalaget Ystads IF och Alingsås handlade mest om Kim Andersson. Den första halvleken i Ystads 27-24-seger blev också avgörande.

Det var framförallt två Kim Andersson-sekvenser som stack ut i den första halvleken.

I en omställning sköt den väldige Andersson en bra bit från täcket – men stenhårt i mål bakom Gustav Skagerling.

Kim Andersson-magi

Sedan det vackraste. Alla blickar var vända mot bollen, då vände sig Andersson om, spelade fram Eric Forsell Schefvert bakom huvudet som vände sig om och fick straff.

Straffen betydde 7-3. Halvleken vann Ystad med 15-8. En avgörande ledning skulle det visa sig.

– Vi måste få stopp på Kim Andersson, säger Andreas Berg till Sportkanalen i halvlek.

Felix Claar mot Ludvig Hallbäck

I den andra halvleken kröp topplaget Alingsås allt närmare. Laget var så nära som tre mål efter Ystad. Framförallt tack vare Felix Claar som var stekhet och kastade in åtta mål i den andra halveken.

Kanske hade vändningen lyckats om inte Ystads supertalang – Ludvig Hallbäck – klivit fram. När behövdes som mest steg 18-åringen fram, varvade spelmål med straffmål – totalt sex stycken – alla i den andra halvleken. Ystad kunde andas ut.