Foto: Bildbyrån

Ystad tog sjätte raka – slog mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Ystads IF fortsätter ånga på i Handbollsligan. Ikväll tog laget den sjätte raka segern när man hemmabesegrade svenska mästaren Sävehof med klara 34-26.

– Vi är kollektivt starka för tillfället och det är många som gör bra ifrån sig. Men det är så vi ska utnyttja vårt lag. Vi har en bra bredd, säger sexmålsskytten Jakob Nygren till Ystad Allehanda.

Ystad stod för en stark insats och malde ner Sävehof på hemmaplan. I paus hade laget gått ifrån till 18-12 och efter att ha gjort fem av de sex första målen i andra halvleken var det inget snack om saken. Som mest ledde Ystad med elva mål, men tillslut slutade det med en åttamålsseger.

– Det var riktigt skönt. Vi vet att Sävehof spelar Europacupspel och har många matcher. Vi tryckte mycket på att vi ska springa och hålla ett högt tempo och vara aggressiva bakåt. Allt detta lyckades vi med i dag, sa Jakob Nygren, en av hemmalagets tre sexmålsskyttar.

De andra två var Hampus Andersson och Jim Andersson.

”Nu är det först och främst derbyt vi fokuserar på”

Kim Andersson spelade ingenting i matchen utan såg Nygren vikariera på hans position som högernia.

– Jag måste ladda upp när jag vet att jag får mycket speltid. Jag vet ju vem jag konkurrerar med. Men jag och Kim har en bra dialog. Sedan gäller det förstås för mig att visa att jag vill ha speltid.

Nu väntar derby mot IFK Ystad.

– Nu är det först och främst derbyt på lördag som vi måste fokusera på. Om man börjar sväva iväg kommer det lätt en dipp. Vi ska fortsätta att bara ta en match i taget, avslutade Jakob Nygren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.