Fredricson felfri i jakten på EM-guld

Publicerad

Målet är EM-guld – då levererade Peder Fredricson direkt. Tillsammans med stjärnhästen All In inledde OS-silvermedaljören EM i Göteborg på absolut bästa sätt. – Han kändes jättebra – det är bara att hoppas att det håller i sig hela veckan, säger Fredricson till SVT Sport.

Hemmafavorit och guldkandidat. Pressen på Peder Fredricson är stor under EM.

Men vägen mot guld kunde inte ha börjat bättre. På en lurig bana där många ryttare haft problem, slog Fredricson till med en felfri runda.

– Det är det här alla vill se, säger SVT Sports kommentator AnnaMaria Jansson.

Sverige trea i lagtävlingen

Fredricson var inte bara felfri – han var också snabbast av alla. Det innebär noll fel och ledning individuellt, och tillsammans med Douglas Lindelöws felfria ritt har det svenska laget är nu trea i lagtävligen.

Hoppningen fortsätter på torsdag med 1,60-hoppning. Den är öppen för alla individuella ryttare som ridit tidshoppningen. Fel i denna runda läggs till felen som ekipagen har med sig efter första dagen, resultatet räknas både individuellt och för laget.

Så ser vägen till EM-medaljerna ut.

Så sänder SVT från EM i ridsport.

Ställning individuellt.

Ställning lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer