Grönborg hyllar Elias Pettersson: ”Fantastisk säsong”

Uppdaterad
Publicerad

I maj gör den tvåfaldige VM-guldmedaljören RIkard Grönborg sitt sista VM som förbundskapten. Då hoppas han ha med succérookien Elias Pettersson i truppen.

– Han är definitivt en kandidat för VM.

Grönborg hyllar Vancouvers 20-åriga stjärna som har gjort 44 poäng på 30 matcher.

– Det är en fantastisk säsong. Han har haft lite otur med ett par skador, men han har ju kommit tillbaka snabbt. Det såg man i natt med både mål och assist. Det är väldigt kul, säger förbundskaptenen.

Idrottsgalan

Grönborg har gjort sig känd för att vara bra på att locka med sig NHL-spelare till VM. Det är också ett arbete som han redan har påbörjat.

– Jag har redan varit över en gång och hälsat på för att se hur de mår. Men man ska komma ihåg att vi har många spelare där så konkurrensen är hård. I mars ska jag över igen för att kolla läget. Sedan måste vi också respektera var i säsongen de är och att deras fokus är på att ta sig till slutspel och vinna Stanley Cup.

Ishockey-VM i Bratislava i maj sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet