Storbritannien ställer krav inför OS i Paris 2024. Foto: TT

Storbritannien ställer krav på OS-sponsorer

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska regeringen vädjar i ett brev till de olympiska spelens största sponsorer att företagen ska ta ställning mot ryska idrottare i OS.

I brevet, som bland annat skickats till Airbnb, Visa och Samsung, poängterar regeringen den nära kopplingen mellan politik och idrott och att ”Ryssland och Belarus inte ska få använda sig av idrotten som propagandaverktyg”.

I januari öppnade IOK för att tillåta ryska och belarusiska idrottare att tävla i OS nästa år i Paris. I veckan meddelades dessutom att det Internationella fäktförbundet har röstat för att släppa in deltagare från Ryssland och Belarus igen i internationellt tävlande.

Storbritannien var ett av 35 länder som förra månaden skrev under en protest riktad mot Internationella olympiska kommitténs (IOK) beslut inför OS nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet