Felix Rosenqvist kraschade i Indycar-loppet Foto: Viaplay

Ericsson åtta i kraschfyllt indycarlopp

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist hade pole position inför söndagens Indycar-tävling.

Men svensken tvingades bryta loppet.

Han kraschade och fick bilen förstörd.

Marcus Ericsson slutade åtta. Josef Newgarden vann det stökiga loppet.

Säsongens första ovalrace – då hamnade svenskarna i baksätet. Marcus Ericsson klättrade från 16:e startposition till åttondeplats i mål i det kraschfyllda loppet på Texas Motor Speedway.

Förbannelsen fortsätter för Felix Rosenqvist på den supersnabba ovalen med farter runt 350 km/h (!). Han kraschade efter att ha förlorat kontrollen på bilen 70 varv från mål. Tungt för smålänningen som stod i pole position för andra året i rad. Den gången tvingades han byta med trasig drivaxel. Han låg tvåa 2020 när han slog i muren med bara tio varv kvar.

En klen tröst var att Felix noterades för tävlingens näst snabbaste varv men klagade över radion att bilen överstyrde och tvingades spara bränsle.

– Trist att helgen skulle sluta på det sättet. Jag hittade inte riktigt balansen i bilen. Bara att komma tillbaka starkare, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande. Felix ligger på 25:e plats i sammandraget.

ERICSSON ALDRIG MED I MATCHEN

Efter kalasstarten med seger i premiären i St.Petersburg, Florida, hoppades Marcus Ericsson på ett bra resultat i ovalloppet över 250 varv – genrepet inför Indy 500 – där han ska försöka försvara fjolårets seger. Men 32-åringen var aldrig riktigt med i matchen på supersnabba Texas Motor Speedway. Facit blev en åttondeplats efter jobbigt kval från 16:e startposition och ned till andraplatsen i mästerskapet.

Josef Newgarden vann för tredje gången i Texas. Amerikanen fick köra i mål under gulflagg sedan Romain Grosjean smällt hårt i muren efter stor dramatik på slutet. En av flera krascher i loppet.  Pato O´Ward – stallkamrat med Rosenqvist – såg ut att kunna utmana Newgarden men blev tvåa. Mexikanen övertog ledningen i serien.Trea slutade Alex Palou, Spanien.

Efter välfyllda läktare i premiären var det ovanligt glest i bänkraderna runt ovalen. Om två veckor avgörs tredje deltävlingen i Long Beach, Kalifornien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.