Marcus Ericsson behåller ledningen i indycarmästerskapet. Foto: James Black Penske Entertainment

Ericsson kvar i topp – tia i Alabama

Marcus Ericsson klättrade tre placeringar i indycarloppet i Alabama. Tiondeplatsen var tillräcklig för att behålla ledningen med tre poäng efter fyra deltävlingar.

Felix Rosenqvist kom starkt tillbaka efter incident på första varvet och slutade nia.

Scott McLaughlin, Nya Zeeland, blev den fjärde segraren på lika många lopp i serien.

Loppet på Barber Motorsport Park blev strategiernas kamp. Tre stopp mot två. Avgörandet kom 18 varv från mål när ledaren Romain Grosjean gjorde en miss i en kurva. McLaughlin kunde pressa sig förbi fransmannen som blev tvåa för andra loppet i rad.

Efter 13:e platsen i kvalet väntade en tuff strategi för Ericsson i loppet över 90 varv. En gulflaggssituation ställde till det för Ganassi-föraren som tvingades spara på bränslet. Teamet satsade på två stopp för svensken som vägrar köra i mål utanför topp tio.

– Trist att behöva spara bränsle, men tionde är inte så illa trots allt. Vi leder ju fortsatt mästerskapet när vi nu går in i maj med Indy 500 så det känns ju bra, säger Marcus till Viaplay.

MISS AV ROSENQVIST

Felix Rosenqvist hamnade omgående i trubbel från åttonde startposition. Han var i närkontakt med Josef Newgarden strax efter start och fick sladd på bilen.

-Det var mitt fel, jag bromsade för sent. Jag hoppas att det gick okej med Newgarden, säger Rosenqvist som svarade för en stark uppkörning från botten av fältet till nia. Newgarden fick problem och slutade på en blygsam 15:e plats med slutkörda däck.

Nu är allt fokus på Indianapolis med två lopp i maj. Först racet på den gamla F1-sliingan på Indianapolis Motor Speedway 13 maj. Sen klassikern Indy 500 den 28 maj med träningsdagar och kval.