Felix Rosenqvist. Foto: Bildbyrån

Felix Rosenqvist: ”Haft hjärnspöken som lurat”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist slutade tolva i klassiska Indy 500 i Indianapolis i går.

Svensken fick kämpa för sin placering.

– Det har varit lite hjärnspöken som lurat, säger han till SVT Sport.

Felix Rosenqvist startade på 14:e plats i Indy 500 som avgjordes i Indianapolis, USA, i går. Efter de 200 varven hade svensken kört upp sig två placeringar och slutade tolva.

– Det känns som att det varit två tuffa veckor för mig även om jag haft en väldigt bra bil. Det har varit lite hjärnspöken som lurat så jag är ganska nöjd med det här, säger Felix Rosenqvist till SVT Sport.

28-åringen berättar att han är nöjd med avslutning på loppet men att han fortfarande kunde gjort bättre val under de 200 varven.

– Slutet av racet kändes jättebra men det gäller att vara där hela racet för att ha en chans i slutet, säger han och fortsätter:

– Jag har gått lite upp och ner de här två veckorna men alla här är väldigt bra och det är tufft att bara lyckas köra om en bil.

Normalt finns runt 300 000 fans på plats när tävlingen avgörs men på grund av pandemin avgjordes tävlingen inför tomma läktare.

– Jag tänkte faktiskt inte så mycket på det. Men det är klart att det är konstigt. Det brukar ju till och med vara 20 000-40 000 människor på träning och nu var det 0,0. Vi saknar fansen som bygger upp mystiken runt racen.

Takuma Sato, Japan, vann tävlingen där Marcus Ericsson kraschade och tvingades bryta.

KLIPP: Ericssons bil fattade eld efter krasch i Indy 500

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.