Marcus Ericsson. Foto: Bildbyrån

Ny topp 10-placering för Marcus Ericsson i Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson rådde inte på toppen i nattens Indycar-tävling.

Josef Newgarden tog hem segern medan Ericsson fick nöja sig med en niondeplats.

– Vi hade hoppats på mer men vi kommer tillbaka, säger Marcus Ericsson på Twitter.

I nattens tävling i Indycar-500 blev det ännu en topp 10-placering för Marcus Ericsson. Svensken inledde bra och låg i första halvan av tävlingen på ett femteplats.

Men i den andra halvan så tappade Ericsson flera placeringar på grund av ett misstag i en kurva. Till sist slutade det ändå med en topp 10-placering då Ericsson korsade mållinjen som nia.

– Det var ett långt race som hade flera olika sidor. Den första halvan såg bra ut och bilen kändes bra. Men i den andra halvan så gjorde jag misstag som kostade placeringar. Det var inte riktigt vår dag. Inte den bästa tävlingen men det blev ändå en topp 10-placering. Vi hade hoppats på mer men vi kommer tillbaka, säger Marcus Ericsson på Twitter.

Vann gjorde amerikanen Josef Newgarden. Tävlingens andra svensk, Felix Rosenqvist, tvingades bryta efter att en drivaxel gått sönder.

Ericsson har toppat pallen två gånger denna säsong och är femma i totalställningen. Nästa tävling går i Portland den 12 september.

KLIPP: Marcus Ericsson vann i Nashville (9 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.