Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kraschade på träning – gled längs med väggen och missar Indy 500

Uppdaterad
Publicerad

Racingserien Indycar är känd för sina krascher.

Britten Stefan Wilson kommer inte till start efter en rejäl smäll på träning.

– Jag gjorde allt jag kunde för att växla ner och bromsa, säger Katherine Legge som körde in i landsmannen.

Det blir inget Indy500 i Indianapolis i USA för Wilson. 33-åringen blev påkörd bakifrån av Legge och fick föras till sjukhus.

– Han mår bra. Han har blivit förd till ett lokalt sjukhus för avancerade tester och vidare bedömingar, men han är vid gott mod, säger Indycars medicinske ansvarige Dr Julia Vaizer.

Wilson gav också en tumme upp innan han fördes bort med ambulans. På sjukhus konstaterades en fraktur på tolfte nackkotan.

Efter ett kval helt utan incidenter var olyckan framme under det näst sista träningspasset.

– Det blev trafik framför mig och jag försökte bromsa hårt, tyvärr räckte det inte, säger Katherine Legge, som tog den 30:e och sista direktplatsen under söndagens lopp.

Brodern dog i olycka

Wilsons bror Justin omkom i en tragisk olycka under ett Indycarlopp 2015. Britten träffades i huvudet av en vrakdel från en bil som kraschat framför honom. Sedan ett par år tillbaka har serien infört så kallade ”aeroscreens” för att skydda förarna från liknande incidenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.