Felix Rosenqvist vill vara snabb i Texas Foto: Chris Owens Penske Entertainment

Rosenqvist jagar revansch i Texas

Uppdaterad
Publicerad

Han blev påkörd i premiären. Nu är pressen på Felix Rosenqvist inför årets andra indycarlopp när den supersnabba ovalbanan i Texas väntar.

– Jag har många anledningar att vara extra hungrig där, säger Rosenqvist till SVT Sport.

Rosenqvist stod i pole position på Texas Motor Speedway förra året efter ett varv strax över 355 km/h! En trasig drivaxel stoppade Felix i loppet. 2020 låg han tvåa när han tappade kontrollen över bilen med bara tio varv kvar. Trots att resultaten uteblivit stortrivs Felix på ovalen.

– En av mina favoritbanor och även en av teamets favoriter. Vi har haft en väldigt stark bil där senaste åren. Det finns ingen anledning att tro att vi inte ska vara starka igen, säger han.

 Marcus Ericsson vann premiären i St.Petersburg och tog sin första pallplats på ovalbana just här förra året när han blev trea. Inför Texas berättar Marcus om sin ändrade strategi i jakten på mästerskapstiteln.

– Jag ska inte köra med mästerskapet i tankarna utan ta varje lopp för sig. Förhoppningsvis hjälper det mig den här gången , säger Ericsson till indystar.com

28 bilar kommer till start. Kvalet avgörs i morgon lördag och loppet körs söndag kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.