Felix Rosenqvists tog säsongens första pallplats i Detroit Foto: James Black Penske Entertainment

Rosenqvist på pallen efter ”fräckis”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist såg ut att köra mot en fjärdeplats i indycarloppet i Detroit. Men en riktigt fräck omkörning av teamkollegan Alexander Rossi två varv från mål gav en efterlängtad tredjeplats i ett kraschfyllt drama. 

Mästerskapsledaren Alex Palou tog andra segern för säsongen. Marcus Ericsson slutade nia efter däckproblem men är kvar på andraplatsen i tabellen. 

Rosenqvist tog en skön revansch efter kraschen i Indy 500. Arrow McLaren-föraren var med i tätgruppen under hela loppet. Slutfasen blev dramatisk med flera incidenter. Smålänningen höll sig kall och gjorde en riktig ”fräckis” på Rossi. Dök förbi på insidan och säkrade tredjeplatsen, den första pallplatsen sen Toronto förra säsongen. 

Rossi kunde inte dölja frustrationen efter målgång på frågan om Rosenqvists manöver. 

– Vi tar det där internt, var det korta svaret till Viaplay. 

– Han (Rossi) satsade hårt in i kurvan och jag hårt ur densamma. Så här är det i indycar, det är armbågarna utåt, förklarar Felix som klättrade från 13:e till tia i mästerskapet. 

Tufft för Ericsson

Marcus Ericsson hade en jobbig dag på den nya stadsbanan. Han halkade långt utanför topp tio efter att ha misslyckats hålla liv i de mjuka däcken från start. Nu lyckades Ganassi-föraren kämpa sig upp till nionde i mål. 

Teamkollegan Palou drygade sin ledning rejält och är hela 51 poäng före Ericsson. 

– Alex är fantastisk och det är bara att gratulera honom och teamet. Men det är mycket kvar att köra om och jag är fortfarande tvåa, påpekar Ericsson.

Tio deltävlingar återstår. Närmast väntar långa Road America, Wisconsin, 18 juni. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.