Märkliga bilderna i VM: ”Det är på tok för dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Slovakien var kraftigt nederlagstippat mot Sverige i VM-premiären.

Och de gjorde inte det enklare för sig. Vid underläge 1–0 tog de ut sin egen målvakt, varpå Sverige kunde utöka i öppen målbur.

– Coachen får gå hem till Slovakien efter det här, säger SVT:s expert Mattias Samuelsson

Sverige var fullständigt dominanta inledningsvis mot Slovakien. Efter den första perioden stod det 8–1 till det svenska laget.

Men fokus kom ändå att hamna på Slovakiens taktik i inledningen av matchen.

–2-0–målet var något av det märkligaste jag varit med om, säger SVT:s programledare Dusan Umicevic

”Får gå hem till Slovakien”

Slovakien valde att väldigt tidigt i matchen börja byta ut sin egen målvakt för att få ett övertag på planen. En offensiv satsning som var allt annat än lyckad. Istället kunde Sverige göra mål i öppen bur, bara några minuter in i matchen.

– Det tydliga är att Slovakien försöker bryta mönstret. De tar ut målvakten för att bryta mönstret. Coachen får ta på sig det här helt. Han får gå hem till Slovakien efter det här, säger SVT:s expert Mattias Samuelsson.

– Det är på tok för dåligt. Det är premiär och det har gått två och en halv minut och står bara 1-0. Lugn och fin, fortsätter han.

Vann med 22-3

Sverige hade som väntat inga problem med att vinna premiären mot Slovakien.

Sverige följde upp 8-1 från den första perioden med att göra ytterligare 14 mål innan kvällen var slut. Segersiffrorna skrevs till slut till hela 22-3.

– Det är väldigt kul så klart. Det är VM-premiär och jag är otroligt taggad och motiverad att spela innebandy, säger Moa Tschöp som gjorde ett mål och hela åtta assist.

Klipp: Svensk storseger i VM-premiären

Den svenska storsegern bevittnades av storpublik i Uppsala.

– Det är otroligt kul. Det är sjukt tryck här inne. Väldigt kul att få spela med så mycket publik här inne, säger Tschöp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.