IBK Dalen och klubbchef Urban Karlsson. Foto: Bildbyrån

Dalen vill pausa säsongen: ”Allt bygger upp till att pausa nu”

Uppdaterad
Publicerad

Ökade coronarestriktioner runt om i landet, inställda matcher och smitta i flera idrottslag.

Då har Dalen meddelat alla andra lag att man vill att SSL-pausas – av två anledningar.

– Vi hade ett styrelsemöte igår och kom fram till att vi inte tycker att man ska spela vidare nu, säger Dalens klubbchef Urban Karlsson

SSL-klubbarna på både dam- och herrsidan hade ett gemensamt möte under eftermiddagen med Föreningen Svenska Superliga (FSSL).

Redan innan mötet hade Dalens styrelse meddelat sin åsikt – pausa SSL. Något som Expressen var först med att berätta. Men under mötet beslutades det att fortsätta spela serierna.

– Vi känner att med det läget som är i samhället nu så känns det fel att spela vidare nu. Alla andra matcher här i Umeå har stängt ner när det gäller innebandy och det är bara SSL-laget som vi har som kör just nu, säger Dalens klubbchef Urban Karlsson

– Då känns det fel att åka runt i landet och spela innebandy.

”Går minus varje match”

Förutom samhällsmässiga biten tappar även klubbarna ekonomiskt på att spela säsongen – en bit som Dalen också trycker på i sitt brev.

– Det är klart vi känner att det är en stor del i det hela. Vi går minus på varje hemmatch, det kostar att resa runt och smittspridningen ökar. Allt bara bygger upp till att vi ska pausa nu.

– Det är bara förlustaffärer hela tiden men skulle vi pausa ligan nu så räcker pengarna längre.

”Ville ge andra klubbar möjligheten”

Hur mycket minus skulle ni gå om säsongen fortsätter?

– Det är svårt att säga. Vi har ansökt om pengar från regeringen i samband med bortfall i form av cuper och matcher och fått två godkända ansökningar men vi vet inte hur mycket pengar det blir.

Urban Karlsson hoppas att flera klubbar tycker som Umeålaget.

– Jag hoppas och tror att det är fler än vi som tycker som vi och att vi kommer föreslå till Svenska innebandyförbundet (SIBF) att vi pausar SSL på både herr- och damsidan.

– Vi ville skicka ut det innan mötet för att folk ska kunna förbereda sig och inte bli chockade över den här åsikten. Vi hade styrelsemöte i går och ville ge andra klubbar möjligheten att diskutera det här.

ARKIV: Storvretas Agnes Holgersson, 16, kan bli mästare i innebandy-trix (11 november 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Agnes Holgersson trixa med klubba och boll. Foto: Privat

IBK Dalen ser det som omöjligt att fortsätta seriespelet i SSL med de restriktioner och allmänna råd som gäller Västerbotten och en del andra regioner. Den ekonomiska situationen spelare naturligtvis också roll och därför kommer vi på morgondagens (dagens) videomöte föreslå att FSSL:s styrelse får i uppdrag att begära att SIBF omedelbart pausar SSL-serierna.

/IBK Dalens styrelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer