Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Tvingade fram avgörande efter slutsekundsdramatik

Uppdaterad
Publicerad

3–3 med 20 sekunder kvar.

Då avgjorde Endres Stephanie Boberg och tvingade fram en femte och avgörande semifinal i innebandyslutspelet.

Den fjärde drabbningen mellan Endre och Pixbo blev svängig. Gotlandslaget var tvunget att vinna för hålla liv i semifinalserien.

Och på hemmaplan skaffade sig Endre först 1–0, men tappade till både 1–2 och 2–3 efter bland annat två mål av Denisa Ratajova. Knappt halvvägs in i tredje perioden var det likaläge.

Sedan blev det dramatiskt. Med fyra minuter kvar fick Endre straff. Stephanie Boberg tog den, men Pixbomålvakten Lara Heini räddade och allt jämt 3–3.

– Lite slarvigt tycker jag, jag blev lite het på att lägga den högt när jag skulle ha lagt den lågt. Men det är bara att göra det bättre nästa gång, säger Stephanie Boberg i Expressens sändning.

”Grymt kul”

Men när det kvarstod 20 sekunder av ordinarie matchtid tog Boberg revansch – och tryckte in 4–3 efter passning från Elin Roos. Högljutt jubel, Pixbo tog time out men svaret uteblev.

– Det var skönt att jag fick lite revansch där i slutet. Det är tur att jag skjuter hyfsat hårt, för hon är ju på den. Men nu gick den ändå in, det är grymt kul, säger Boberg.

Seger för Endre, och den femte och avgörande matchen avgörs på söndag, då på Pixbos hemmaplan.

För vinnaren väntar Team Thorengruppen eller Mora i SM-final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.