Endre är vidare till SM-semifinal Foto: Bildbyrån

Endre till semifinal efter tre raka segrar

Uppdaterad
Publicerad

Endre är klara för semifinal.

Man slog ut Täby och får nu fortsätta jaga klubbens första SM-guld.

Endre, innebandyklubben hemmahörande på Gotland, blir nästa lag att göra Team Thoren och Pixbo sällskap i damernas SM-semifinaler.

Man besegrade Täby med 7-5 i den tredje kvartsfinalen och vann därmed matchserien med 3-0.

Men dagens seger kom inte enkelt. Man ledde med 3-1 i början av andra perioden. Men när perioden var över hade Täby vänt till 4-3.

Endre var dock sugna på att avgöra matchserien idag och gjorde fyra mål i den tredje perioden. Bland annat såg skyttedrottningen Ellen Bäckstedt till att fullborda sitt hattrick när hon satte slutresultatet 7-5.

– Det kändes som att vi ville det lite mer än dem. Så jag tyckte det var rättvist att vi gjorde de där sista målen, säger Endres Anna Jakobsson i Expressens sändning.

Endre fortsätter nu jakten på sitt första SM-guld. Men innan semifinalerna kan dra igång ska den fjärde kvartsfinalen (Sirius–Mora) avgöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.