Alexander Galante Carlström. Foto: Bildbyrån

Faluns stjärna: ”Förbundet struntar i vår hälsa”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka återupptas semifinalserien i herrarnas SSL-slutspel efter coronautbrottet.

Men det är Alexander Galante Carlström kritisk till.

– Vi spelare är bara brickor i det här, det känns som att förbundet struntar i vår hälsa, säger han till Dalarnas Tidning.

Semifinalserien mellan Falun och Kalmarsund har varit pausad sedan den 15 april på grund av coronautbrott i båda lagen. I måndags kom dock beskedet från Svenska innebandyförbundet att matchandet återupptas på tisdag nästa vecka.

Det tycker Faluns stjärna Alexander Galante Carlström är för tidigt.

– Viruset är allvarligt och förbundets beslut är ren idioti. De utsätter oss för en enorm risk, säger Galante Carlström till Dalarnas Tidning.

Stressar spelare att komma tillbaka

I nuläget är planen att match 5 och en eventuell match 6 spelas 27 och 28 april. En eventuell match 7 spelas på fredag den 30 april.

Galante Carlström anser att det här stressar spelare att komma tillbaka efter sjukdom.

– Jag har en kompis som spelar på lägre nivå och gick tillbaka för tidigt i träning efter han hade haft corona. Han fick ligga på akuten med hjärtproblem i nästan tre veckor. Att tro att vi ska spela en semifinal på tisdag när vi sitter i karantän fram till fredag–lördag. Det förstår ju alla att det är oacceptabelt. Det är ett konstigt beslut som baseras bara på det kommersiella och struntar i oss individer helt och hållet, säger han och tillägger:

– Vi spelare är bara brickor i det här, det känns som att förbundet struntar i vår hälsa.

”Otänkbart att spela match på tisdag”

32-åringen är själv en av spelarna som insjuknat till följd av covid-19.

– Man känner direkt att det är något fel. Jag orkar inte ens leka med sonen i 20 sekunder. Det har varit en jobbig period. Kroppen känns inte bra idag så just nu känns det helt otänkbart att spela match på tisdag. Det blir inte riktigt rätt förutsättningar, säger han.

Falun leder semifinalserien med 3-1 i matcher. Sedan tidigare är Storvreta klart för finalen som för herrarnas del spelas den 2 maj. Damfinalen spelas som planerat den 24 april.

KLIPP: Här grejar Storvreta finalplatsen (16 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.