Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till vänster: Tean Thoren firar SM-guldet 2022. Till höger: Finländska stjärnorna Veera och Oona Kauppi – på jakt efter tredje raka guldet. Foto: SVT/Bildbyrån

Finska supertvillingarna: ”Bara guld som gäller”

Uppdaterad
Publicerad

Team Thoren har vunnit två raka SM-guld. I år är de återigen stora favoriter efter att endast förlorat en match i grundserien.

– Det är bara guld som gäller i år också, men slutspel är inte samma sak som grundserien, säger Oona Kauppi till SVT Sport.

Kvartsfinalen mot Malmö städades av med klara 3-0 i matcher. Umeålaget går för sitt tredje raka SM-guld och man gör det som stora favoriter efter att ha vunnit grundserien. 25 vinster blev det och endast en förlust. Dessutom gjorde team Thoren flest mål och släppte in minst.

– Jag är själv en väldigt offensiv spelare men jag uppskattar defensiven nästan mer, för i min bok är det svårt att vinna titlar om inte ha ett starkt försvar, säger Veera Kauppi.

Tredje raka

Två år i rad har de slagit Pixbo med 5-4 i finalen. Tongivande spelare då som nu, är de finländska supertvillingarna Veera och Oona Kauppi och deras hunger efter ett tredje raka guld är tydlig.

– Det är bara guld som gäller i år också men slutspel är inte samma sak som grundserien, säger Oona Kauppi.

Vad motiverar er?

– Man vill bara vinna, det krävs inte mycket för mig som tävlingmänniska att tagga till. Vi vann i fjol och vann året innan det men det var jättelänge sen, jag vill vinna igen, säger Veera Kauppi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.