Firma Wijk & Gustafsson bakom Moras vändning

Publicerad

SM-finalisten Mora vann hemma mot Iksu med 7-5 i en match som länge var jämn. Firma Anna Wijk & Moa Gustafsson låg bakom allt för Mora. Wijk hade fyra assists och gjorde ett mål medan Gustafsson gjorde fem mål och passade fram Wijk till hennes mål.
– Jag har lite press på mig att sätta bollarna som Anna spelar fram, säger Gustafsson.

Gustafsson var måldrottning i Mora denna kväll. Det mesta gick in när Mora kom i virvlande kontringar.

– Vi växte in i matchen och Iksu hängde inte med i kontringarna. Vi gjorde det bra i dag, summerar Gustafsson för Eurosport. 

I början av den tredje perioden spelades en blindpass rätt in framför eget Mora-mål. Där stod Oona Kauppi och smällde in 3-4 för gästande Iksu, som tog vara på bjudningen fullt ut.

Mora borrade då ner huvudet och körde. Blott 19 sekunder senare spelade Anna Wijk fram till Moa Gustafsson som störtade fram mot målet på högersidan och satte dit klubban för 4-4. Alexandra Terner hann sedan missa en straff för Mora efter att ha prövat en zorrofint som inte lyckades.

Tog greppet efter 51 minuter efter ett fotfel

Strax därefter var återigen firma Wijk & Gustafsson igång igen. Wijk lyckades peta fram bollen till Gustafsson som återigen var vid högersidan av målet. Hon backhandslashade in 5-4 via foten på en Iksuspelare. Då stod matchuret på 51.14. 21 sekunder senare stängde Jessika Eriksson matchen efter att ha gjort 6-4 då hon drog med sig bollen med en backhand och sedan fri chippade den i mål.

– De vinner rättvist och får oss dit de de vill och vi skapade inte tillräckligt med lägen. De var giftiga i kontringarna. Jag är väldigt besviken, säger Isksus Emelie Wibron.

I tomt mål gjorde sedan Moa Gustafsson 7-4 och det var hög stämning i hallen dit över 500 tagit sig.

Iksu förlorade inte en match under förra säsongens grundserie.

Matchen fullbordade premiärhelgen i superligan SSL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer