Alexander Rudd. Foto: Bildbyrån

Först sparkade de tränaren – sedan vann Storvreta derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Storvreta har haft en händelserik dag. Först sparkade de tränaren, för att sedan besegra Sirius i Uppsaladerbyt med 5–1.

– Ett derby är alltid kul, och en vinst är alltid rolig, säger Henrik Stenberg till Eurosport.

För Storvreta har det gått riktigt bra den här säsongen, och ligger på en andraplats i SSL. Därför kom det nog som en chock för många när de valde att göra sig av med tränaren Andreas Harnesk tidigare i dag.

Men det verkar inte direkt ha påverkat laget negativt. Bara timmar senare var det nämligen dags för derby mot Sirius, och där tvålade de till rivalerna rejält.

Storvreta hade en stark andra där de gick ifrån 1–0 till 4–1. I tredje perioden släcktes det sista hoppet för Sirius när Henrik Stenberg satte sitt andra mål för matchen med åtta minuter kvar att spela. Och tvåmålsskytten känner att det var en bra match från hans kedja.

– Den var helt okej. Jag tror inte att vi hade ett enda skott bakåt, säger han till Eurosport.

Derbymatcherna mellan Sirius och Storvreta är inte längre lika heta som de var förr, vilket kan bero på att Storvreta är ett topplag medan Sirius harvar i botten av SSL.

– Det är klart det var värre derbyn för tio år sedan. Men derby är alltid kul, en vinst är alltid rolig, säger Stenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.