Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här ställer Gabriel Kohonen, 19, alla med sitt frislag. Foto: Bildbyrån/Expressen

Gabriel Kohonen ställde alla med frislag – missade sedan avgörande straffen i jättemötet

Uppdaterad
Publicerad

19-årige talangen Gabriel Kohonen inledde målskyttet för Storvreta i prestigemötet med Falun genom att plötsligt snabbt skjuta in ett frislag. Matchen gick sedan till straffar där han missade den avgörande.

Gabriel Kohonen, son till legendaren Mika Kohonen som också är tränare i klubben, gjorde den första periodens enda mål inför storpublik hemma i Uppsala.

Storvreta fick frislag och han satte det snabbt rakt i mål. Faluspelarna protesterade direkt efter och ännu i paus tyckte de att det inte borde ha godkänts.

– Vi tycker att bollen rullar. Den ligger inte stilla. Det är det vi tycker, säger Simon Cederström i SportExpressens sändning.

Kohonen själv tyckte naturligtvis tvärtom.

– Den låg hur stilla som helst. De sätter sig inte i mur och så hörde jag pappa skrika åt mig att skjuta bara, säger han.

Succéspelaren Kohonen gjorde ännu ett mål då han satte 2-2 i andra perioden.

Matchen var 3-3 efter ordinarie speltid och sedan blev det straffläggning. Där missade Kohonen den avgörande straffen och Falun kunde fira på bortaplan.

Kohonen är, sin ålder till trots, tvåa i hela SSL:s poängliga med 10 poäng på fyra matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.